Laster

Om boka

min historie

Gruppefoto

Soldat i universum, han är som en maskin, han är brickan i spel om eld och blod. Han kan vara vemsomhelst, han kan vara du och jag; varför kan ingen förstå...

- Thorstein Bergman, Soldat i universum

En krigsmaskin fra Balkan-krigen og en som prøver å komme tilbake og leve et Nordmann-liv i Sverige. To helt forskjellige personligheter i en manns kropp. To forskjellige livsskjebne i løpet av to helt forskjellige perioder. Hvordan kan det være slik? Hvordan løser du det når ingen hører på deg og spesielt når en terapeut uttrykker; ...fortell historien om Rødhette og ulven også.... Psykisk dårlig helse spiser opp Mate Capin fra innsiden og utsiden etter hjemkomsten fra sorg og tristhet borti Balkan-krigen, mens hjelp er ikke tilgjengelig fra disse såkalte samfunnbærere; stat og kommune.

Bunker Capin er en grønn beret fra en krigsmaskin; en mann trent i krigskunst som utfører et oppdrag. Leverer. Venter på nytt oppdrag. Tilbake i sin hverdag i et annet land har han ekstraordinær kunnskap innen strategier, taktikker, våpenhåndtering, mens ferdighetene ikke er etterspurt for vanlige jobber i Sverige.

Boka vil på ingen måte male en glorifisering av vold og kriminalitet, men den vil fortelle hvordan den psykiske dårlige helsen kan ta over en persons liv og i en viss stilling når de andre valgene er borte, da overtar overlevelsesinstinktet og du gjør det du gjør for å overleve hverdagen.

Mate Bunker Capin

I dag, flere år etter min tid som militær og når jeg har fått avstand til alt, vil jeg dele mine erfaringer og hjelp, spesielt de som lider av en eller annen psykisk sykdom. Her tror jeg den beste veien å gå er å beskrive hvilke vanskeligheter jeg har opplevd i løpet av årene, og jeg gjør dette best med boka min Bunker Capin. Jeg heter Mate og kallenavnet Bunker fikk jeg etter en begivenhet som elitesoldat. Totalt har jeg vært 950 dager i kampenheter, såret flere ganger. I dag bor jeg med barna mine og jobber som lærer og foreleser. Takk for at du la meg fortelle historien min.

Autograf
Bilde av forfatteren

Kjøp boka i dag

233 SEK (inkl. frakt)

Anmeldelser

hva andre sier

Denne fyren er ikke virkelig, jeg vil lese mer.

Emil W.

Jeg leste boka og ble forelsket i Mate sin måte å beskrive kampen hans på.

Jonas P.

Forskjellen mellom to verdener er ekstrem. Å lese Mates bok skulle være obligatorisk for alle militære, for å vite hvordan livet kan endres fra ett verdensbilde i ett helvete til et annet og deretter ende i et tredje. Du vil forstå hva jeg mener når du leser boka, ikke hvis du leser den.

J. Engback (f.d. Militær Offiser)

Jeg kan ikke snakke for kollegaene mine, men jeg kan si dette; Hvis vi hadde visst i korpset hva som står i boka om Mate, så ville det definitivt ha en annen tilnærming til ham når det skjedde. I løpet av årene som veiene våre ble krysset, innså flere av oss politimenn at han ikke var som de andre lovløse, men vi kunne ikke sette fingeren på hva det var. I dag håper jeg at myndighetene våre vil godta hans historie og utnytte sine erfaringer til å hjelpe andre.

Per S. (ex Politimann)

Kontakt oss

[email protected]

+46 76 08 68 643